Alleen VANDAAG krijg je met kortingscode 'BLACK' maar liefst 25% korting op het GEHELE ASSORTIMENT!

Restless legs

Min €
Max €

Wat zijn onrustige benen en restless legs?

De medische term voor onrustige benen is het restless legs syndroom. Het restless legs syndroom (RLS) is een neurologische aandoening welke gekenmerkt wordt door een kloppend, trekkend of een ander onaangenaam gevoel in de benen en een oncontroleerbare, soms overweldigende drang om ze te bewegen. Symptomen komen vooral 's nachts voor, wanneer een persoon ontspannen is en nemen dan vaak ernstig toe. Het bewegen van de benen verlicht het ongemak. Het meest opvallende aspect van deze aandoening is dat liggen en proberen te ontspannen de symptomen activeert. De meeste mensen met onrustige benen hebben moeite met in slaap vallen en in slaap te blijven. Wanneer er geen behandeling plaatsvindt, veroorzaakt de aandoening overdag uitputting en vermoeidheidsklachten. Restless legs komt ongeveer bij 10 tot 15 procent van de Nederlandse bevolking voor. Vaak beginnen de verschijnselen pas na het twintigste levensjaar.
 

De symptomen van restless legs verminderen

De symptomen kunnen bij personen met milde tot matige RLS vermindert worden door bepaalde veranderingen door te voeren in zijn/haar levensstijl. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verminderd gebruik van cafeïne, alcohol en tabak; het tekort aan ijzer, foliumzuur en/of magnesium aan te vullen; veranderen of onderhouden van een regelmatig slaap patroon; meer bewegen; en het dragen van steunkousen.
 

Oplossing voor onrustige benen en het restless legs syndroom

Onderstaande steunkousen kunnen de symptomen van restless legs verminderen en laten verdwijnen. Ze bevorderen de bloedcirculatie in de benen.

More...

Service Reviews