Alleen VANDAAG krijg je met kortingscode 'BLACK' maar liefst 25% korting op het GEHELE ASSORTIMENT!

Waarom zou ik steunkousen dragen?

 

De voornaamste redenen waarom u steunkousen zou moeten dragen

Gezondheid en welzijn zijn zaken waar we ons allemaal mee bezighouden. We zijn er vrij zeker van dat dit ook voor u geldt en nadat u onderstaande gelezen hebt zult ook u weten hoe zinvol het is om steunkousen te dragen.

Wanneer we verder onderzoeken waarom mensen steunkousen dragen, vinden we eigenlijk twee groepen van steunkousen dragers. Een groep individuen draagt deze proactief als preventieve zorgmaatregel om hun benen zo lang mogelijk gezond te houden. De andere groep, misschien door hun familiegeschiedenis of andere omstandigheden, is niet zo gelukkig met de gezondheid van hun benen. Ze hebben al klachten of symptomen ervaren, zoals spataderen en/of zwellingen. Beide groepen kunnen door hun arts worden geadviseerd om steunkousen te dragen om de vaak pijnlijke indicaties van dergelijke veneuze of lymfatische omstandigheden te helpen verlichten.
 

Waarom u steunkousen zou moeten dragen voor preventieve redenen

Hier zijn de belangrijkste redenen en situaties waarom u zou moeten overwegen om preventief steunkousen te dragen:

Zwangerschap. Tijdens de zwangerschap legt de groeiende baby meer druk op het vrouwelijke lichaam en haar bloed circulatie systeem. Als gevolg van de toenemende druk kunnen haar aderen uitzetten en minder efficiënt werken. Om de stress op het lichaam tegen te gaan, kan uw arts voorstellen steunkousen met degressieve compressie te dragen. Deze kunnen een verscheidenheid van ongemakken en problemen verhelpen, zoals zwellingen, pijn in de benen of krampen, spataderen of zelfs meer ernstige aandoeningen voorkomen zoals diepe veneuze trombose (bloedstolsels).

Lang reizen. Als u op reis bent per vliegtuig, trein, bus of auto waar je voor vele uren in een zittende positie zit kan er een verhoogd risico ontstaan op het ontwikkelen van DVT (bloedstolsels), het zogenaamde "economy-class-syndroom". Gecontroleerde studies hebben aangetoond dat het dragen van steunkousen het risico op DVT tijdens lange reizen in kleine ruimtes effectief kunnen voorkomen of verminderen. 

Atleten en sportliefhebbers. Steunkousen komen voor in een groot aantal takken van sport. Deze kousen hebben aangetoond dat ze de prestaties verbeteren door een verhoogde bloedcirculatie. Ze verminderen spiervermoeidheid en potentiële spierschade.

In het algemeen kan een goede preventieve ondersteuning bereikt worden door steunkousen met een compressiedruk van 15-20 mmHg.

 

Steunkousen voor preventieve redenen:

 

STOX Energy STOX Work Panty

STOX Work Panty

€25,95
STOX Energy STOX Work Socks Mannen

STOX Work Socks Mannen

€29,95
STOX Energy STOX Travel Socks Vrouwen

STOX Travel Socks Vrouwen

€34,95
STOX Energy STOX Running Socks Mannen

STOX Running Socks Mannen

€34,95

Waarom u steunkousen zou moeten dragen voor bestaande klachten

Spataderen en spinadertjes. Steunkousen zorgen ervoor dat de diameter van verzwakte en vergrootte bloedvaten weer tot een normaal niveau gebracht worden, waardoor het zorgt voor een betere bloedsomloop terug naar het hart. 

Chronische veneuze problemen of veneuze insufficiëntie. Dit kunnen kleine problemen zijn, zoals pijnlijke, zwaar aanvoelende benen, verwijde aderen, of meer ernstige problemen, zoals veranderingen in de huidskleur, uitslag op de benen, zwellingen, huidinfecties en zweren. Steunkousen, welke te verkrijgen zijn in verschillende drukklassen, kunnen de doorbloeding verbeteren.

Diabetes. Wanneer u diabetes patiënt bent kan het nodig zijn om diabetes sokken te dragen op advies van uw arts. Deze speciale voet covers zijn ontworpen om slechts een minimale compressie uit te oefenen en maken een maximale bloedcirculatie mogelijk. Ze zijn gemaakt van ademende materialen om vocht weg te nemen, warmte uiteen te drijven en voorkomen of verminderen zwelling van de voeten. 

Knie-artrose. Steunkousen zijn een van de meest aanbevolen producten door fysiotherapeuten om pijn te verminderen en het genezingsproces te versnellen.

Degressieve steunkousen kunnen helpen veel van de hierboven beschreven symptomen te verlichten. In de meeste gevallen zijn hier steunkousen voor nodig met een degressieve compressie van 20mmHg of hoger, afhankelijk van het type en de ernst van de aandoening. Indien gewenst, kunt u eerst met uw arts overleggen om uw situatie te beoordelen om er zo voor te zorgen dat u de steunkous uit de juiste drukklasse aanschaft.

Klik hier voor het overzicht van de meest gestelde vragen  

 

Steunkousen voor bestaande klachten:

 

STOX Medical STOX Medical Soft AG (Ccl. 2) steunkousen

STOX Medical Soft AG (Ccl. 2) steunkousen

€23,95
STOX Medical STOX Medical Socks (Ccl. 2)

STOX Medical Socks (Ccl. 2)

€34,95

 

Service Reviews